"Sambata, la pranz, Asociatia "Prieteni Necuvantatori" a organizat un targ de adoptii in Parcul Catedralei, prima initiativa de acest tip din Bacau. Voluntarii au incercat astfel sa le ofere un nou camin cainilor fara stapan din cele doua adaposturi din Bacau, respectiv din cartierul CFR si de la Nicolae Balcescu. Tocmai de aceea, micutele patrupede au fost deparazitate intern si extern, vaccinate, iar adultii sterilizati.
 
In plus, toate necuvantatoarele scoase la adoptie au primit o noua infatisare, doar-doar ii va lua cineva acasa. “I-am selectat in functie de cat de sociabili ii stiam, tocmai pentru a le gasi stapan. Rezultatul actiunii noastre a fost surprinzator de bun, in conditiile in care, reusim sa dam spre adoptie 20 de caini pe luna. In urma acestei actiuni 19 caini si-au gasit o casa, motiv pentru care vom organiza lunar un astfel de targ”, ne-a spus Dana Barcaru, voluntar al asociatiei.

 In general, au raspuns pozitiv initiativei mai ales tinerii. Pentru pensionarii cu venituri mici care au decis sa plece acasa insotiti de un nou prieten, asociatia va asigura hrana animalului gratuit, pentru urmatoarele sase luni. Asociatia “Prieteni Necuvantatori” are in ingrijire aproximativ 70 de caini fara stapan, insa voluntarii se ocupa si de patrupedele aflate in adaposturile Primariei Bacau."

(A. Gavrila) - Desteptarea.ro

Multumim  tuturor membrilor asociatiei si iubitorilor de animale care ne-au sprijinit in acest demers! Rezultatele au fost neasteptat de frumoase si speram ca, incet dar sigur, vom avea succes in campaniile noastre de sensibilizare si gestionare rationala, eficienta, a problemei cainilor comunitari din Bacau.
 
Alte articole si fotografii ale acestei actiuni pe link-urile de mai jos:


http://www.desteptarea.ro/targ-de-adoptii-pentru-cainii-fara-stapan.html
http://www.inainte.eu/2011/04/galerie-foto-targul-cainilor-maidanezi/#comment-3127
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/04/18/tirg-de-adoptii-pentru-maidanezi.html
http://www.bacauexpres.ro/2011/targul-de-adoptii-pentru-maidanezi/
http://www.ghidulbacaului.ro/photo-targ-adoptii-caini-in-parcul-catedralei-bacau/
http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Bacau-_Cainii_comunitari oferiti_spre_adoptie_iubitorilor_de_animale_0_463753838.html