Scrisoare deschisa Doamnei Sulfina Barbu, sefa comisiei pentru mediu din Camera Deputatilor
 
"Stimata Doamna
Suntem membri ai Asociatiei de ocrotirea a animalelor "PRIETENI NECUVANTATORI" din Bacau. Dupa cum am aflat de curand, proiectul legii "Marinescu II"(dupa cum i se spune),care a fost discutata si aprobata in Senat,sta de atunci in unul din sertarele dumneavoastra si nu doriti cu nici un chip sa o dati spre aprobare in Camera Deputatilor. Intrucat aceasta este doar o informatie, am dori sa ne luminati direct, dumneavoastra,cum stau lucrurile. Mai ales ca in aceste zile se discuta si la nivel european oportunitatea actiunii de sterilizare, vaccinare si semne de identificare, ale cainilor fara stapan, din tarile europene,mai ales din cele slab dezvoltate(cum am ajuns si noi, din pacate).
Pentru ca situatia a ajuns de nesuportat atat de catre cetatenii neiubitori de animale, care se simt agresati si in stare permanenta de discomfort(pe drept cuvant), cat si de catre cetatenii iubitori de animale, care sunt oripilati de metodele aplicate de administratiile locale,care in numele sigurantei cetatenilor, s-au trasformat in satrapii acestor biete animale fara nici o vina(doar aceea ca si-au urmat instinctul de procreere).Noi suntem convinsi, ca si expertii O.M.S. si Comitetului de experti veterinari,pentru eradicarea rabiei umane,care recomanda ca solutie (dupa cercetari de ani buni si sume importante alocate) ca SINGURA  solutie,pentru a stopa inmultirea necontrolata a cainilor fara stapan,este "STERILIZAREA, VACCINAREA,DEPARAZITAREA,IDENTIFICAREA si apoi intoarcerea in teritoriu de unde au fost ridicati. Aceasta solutie este foarte profesional si documentat prezentata de cele doua organisme internationale,cu recomandarea aceasta pentru toate tarile care se confrunta din ce in ce mai mult cu invazia cainilor si pisicilor pe strazile localitatilor.
Propunerea noastra ,sustinuta argumentele prezentate mai sus,este de a se prezenta PARLAMENTULUI o actiune Nationala,cu implicarea tuturor institutiilor si organizatiilor care au printre obiectivele de activitate si OCROTIREA ANIMALELOR. Noi in Bacau am declansat aceasta actiune,adevarat ca mersul realizarii este lent,dar avem incredere ca oamenii(care au mai ramas OAMENI)vor intelege.
Pentru a avea o imagine corecta a amplorii situatiei, va transmitem alaturat cateva informatii cu sustinere foto si video.

Prof. GABRIELA MANCIU , Director al Asociatiei "PRIETENI NECUVANTATORI"