„Ziarul de Bacau” din data de 3 aprilie 2010 confirma informatiile noastre privind incercarea de musamalizare a intregului scandal de la Onesti.
„Comisia interna de la Primaria Onesti, constituita pentru a efectua ancheta legata de ciinii morti decoperiti in groapa de la obor, si-a terminat investigatiile fara sa descopere cine se face vinovat de moartea patrupedelor. Presedintele comisiei, Ioan Paris, director in cadrul Primariei, a declarat ca nici un angajat de la adapostul de caini nu se face vinovat de moartea si ingroparea animalelor. “Toti angajatii nostri au respectat normele prevazute de lege si nu au omorit cainii, iar pe cei din adapost, care au murit de boli sau de batrinete, nu i-au ingropat, ci i-au pus in lazile frigorifice, pentru a fi transportati la Protan – a spus Paris. Concluziile au fost confirmate si de rezultatele necropsiilor efectuate pe cadavrele preluate de Directia Sanitar-Veterinara, din care reiese ca nici un caine nu a fost impuscat, maltratat si omorit”. Iubitorii de animale s-au declarat consternati de concluziile autoritatilor si s-au aratat convinsi ca e vorba de o musamalizare a ororilor petrecute la adapostul de caini. Voluntarii de la asociatiile pentru protectia animalelor spun ca si cadavrele, si mutilarile, si groapa sint reale si au fost surprinse de camerele de filmat si fotografiat, inclusiv nasurile taiate de la ciini. Mai mult, unele cadavre aveau clipsuri in urechi, dovada ca maidanezii provin de la adapost, iar lesurile erau puse in sacii pe care era lipita eticheta firmei care furnizeaza hrana pentru cainii (de la Adapostul) din Onesti „

Mentionam ca in afara declaratiei martorilor care au vazut groapa, exista declaratia facuta la politie de un participant la masacru, din care reiese ca bietele animale (unele tranchilizate) au fost ingropate de vii nu inainte de a li se taia nasurile. Aceasta explica de altfel corpurile ciudat contorsionate ale animalelor moarte.  Filmele complete au fost deja rulate la Antena1 si TV locala si sunt incarcate pe You Tube pentru ca astfel milioane de oameni, de pe toate continentele si factorii de decizie din UE sa vada ce se intampla in Romania si cum inteleg autoritatile locale sa se comporte cu animale lipsite de aparare.

Concluzia pe care autoritatile din Onesti vor sa o induca publicului este aceea ca de fapt groapa nu a existat niciodata, la fel si lesurile din ea, asa cum foarte bine creiona un cititor al ziarului de Bacau intr-o descriere tragi-comica a situatiei:
 „Cum va sa zica…cainii aceea morti, de fapt nu erau morti…aia din saci dormeau... in saci de dormit si s-au bagat singuri….aia in pamant erau la tratament, la bai cu namol,… aia fara bot, aveau o mutatie genetica…..iar cei impuscati au venit singuri acolo din padure ca sa va faca voua in ciuda!”

Filmul intreg (3 parti) poate fi vizionat la adresele
http://www.youtube.com/watch?v=mNMWvCkISsc
http://www.youtube.com/watch?v=xson1igCVEc
http://www.youtube.com/watch?v=nDMLLSZGuMU