Ce ne-a determinat sa infiintam aceasta asociatie? Incerc sa gasesc tonul echilibrat de prezentare a sentimentelor noastre (a celor iubitori de animale) in momentele acestea in care se dovedeste ca sunt atatia romani carora le lipseste complet IUBIREA.  Iubirea  de copiii pe care-i zamislesc, aruncandu-i in ghenele de gunoi, iubirea de arborii care au imbogatit muntii nostrii sute de ani si ne-au asigurat aerul curat mosilor si stramosilor nostri, iubirea de animalele padurilor seculare (strangem in tarcuri mistretii si-i macelarim cu bucurie vanatoresca),  iubirea de animalul care a stat cu cel mai mare devotament langa taranul roman sute de ani, ajutadu-l sa-si lucreze pamantul ca sa se hraneasca (calul- cel mai frumos si mandru animal domestic), iubirea de batranii tarii, care sunt parintii, bunicii sau dascalii si actorii (monumente ale scenei romanesti ).
In aceste momente pe care nu as fi crezut niciodata ca le vom trai, s-ar putea spune, de ce tocmai cainii ar trebui aparati de aceasta adevarata molima a acestor zile:" secatuirea sufletului romanesc de iubire ". Imi pun mereu intrebarea ce?sau cine? a ferecat cel mai frumos lucru lasat de Dumnezeu omului, IUBIREA. Cate lacate ar trebui sa sfaramam, pentru a lasa IUBIREA sa iasa la lumina din nou?
Dar din toate lucrurile care se intampla in ultimii zeci de ani, la care am privit nepasatori, fara a interveni, cainii, sunt victima cea mai evidenta.  Inainte de 1989 s-au masacrat in masa. Aceasta era sarcina hingherilor! Dar aceste crime odioase erau o afacere profitabila pentru stat: se produceau cele mai bune si frumoase manusi si posete. Nimeni, nimeni in acea perioada nu ar fi indraznit sa sopteasca un cuvant impotriva acestei orori. Totusi, in felul acesta s-a tinut sub control nr de caini maidanezi.  CU CE PRET?  Atatea suflete ucise fara a fi vinovate cu nimic.
Dar a venit marea  "ELIBERARE" !  Ce a insemnat aceasta in toate domeniile sociale si economice, stim foarte bine de 20 de ani. S-ar putea crede ca datorita multitudinii problemelor de rezolvat, cei care s-au luptat cu toate armele sa cuceresca puterea, au pierdut din vedere problema cainilor de pe strazi. Si asa ne-am trezit ca ne-au invadat  " linistea " .  Eu nu cred ca acesta a fost motivul pentru care nu s-a elaborat o lege care sa apere si animalele, dar mai ales, sa nu le lase sa se inmulteasca necontrolat.  Iata cum a fost ferecata  tot mai adanc IUBIREA, in sufletele noastre.
Acum, cand ne-am trezit, unii din cei cu sufletul fercat cu sapte mii de lacate, doresc sa-si amorteasca sentimentul de vinovatie printr-o hotarare criminala:"I-am lasat sa se inmulteasca? Sa-i UCIDEM! "  Insa ce este cel mai odios din tot ce se petrece,eu consider ca aceasta propunere vine de la oficialitatile (Prefect de Bucuresti ) care ar trebui sa-si asume, cu totul menirea de "ales", al unor oameni care s-ar putea sa aiba sufletul neferecat, si astfel sa nu se asemene cu ei, IUBIND animalele.

Cu un fel de usurare constat ca sunt mai multi cei care doresc sa fie respectate, ingrijite si iubite aceste suflete care nu au nici o vina ca s-au inmultit fara masura. Vinovatia in totalitate ne apartine noua, oamenilor !  Si acum dorim sa condamnam la moarte inculpati fara vina.  Pedeapsa cu moartea a fost stearsa din codurile penale, din considerentul ca Dumnezeu ne-a dat viata ,tot EL ne-o va lua.  Oare aceste animale nu sunt tot creatia lui Dumnezeu? DA!  Deci tot Dumnezeu sa le-o ia!
Iata cateva motive care alaturi de IUBIREA  fata de tot ce este viata, ne-a facut sa intram in lupta cu sufletele care au IUBIREA FERECATA.
Credem din toata inima ca bunul DUMNEZEU ne ajuta sa ocrotim si sa ingrijim cainii fara stapan, castrand alaturi de primarii si medicii veterinari, pentru a nu se mai inmulti  si a se simti iubiti.