Haituiti, schingiuiti, otraviti, strangulati cu laturi de sarma, cainii, deveniti ai strazii din iresponsabilitatea unora dar mai ales ignoranta autoritatilor, au in final aceeasi destinatie: un lagar de exterminare unde, sfarsiti de teama, foame si sete, asteapta finalul: moartea! Zeci de milioane de Euro, din banii contribuabililor, au fost cheltuiti, nejustificabil, pentru uciderea a sute de mii de caini comunitari. Ani de zile s-a „tratat” efectul si nu cauza. Rezultatul in strada: ZERO …pentru ca nimeni nu a intreprins nimic in vederea stoparii inmultirii si abandonului.
Metoda de eliminare a cainilor este foarte costisitoare si nu are niciun impact pozitiv. Nu are efect asupra radacinii problemei. Controlul reproductiei este cea mai eficienta strategie pentru managementul populatiei canine, se bazeaza prioritar pe sterilizare, vaccinare, educatia populatiei” (Raport tehnic al Comitetului de Experti pentru controlul rabiei si Ghid pentru managementul populatiei canine ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, O.M.S., Geneva, 1988)

De 8 zile fara hrana iar de 2 zile si fara apa Viorel Tcaci, asoc. "Spike", s-a alaturat protestului profesoarei de canto, Anca Hertea, insa, mai mult, a renuntat si la apa cerand  DEBLOCAREA proiectului legislativ nr. 912 (adoptat de Senat) de gestionare a animalelor comunitare prin sterilizare de la Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputatilor si pentru ca  “abuzurile autoritatilor asupra animalelor sa inceteze iar cei ce au spalat bani publici pentru eutanasia cainilor comunitari sa raspunda in fata justitiei”

Suntem alaturi de voi, de aici din Bacau. Si noi trecem prin aceeasi situatie si am pornit cruciada lamuririi autoritatilor pentru a accepta "castrarea",aici, pe plan local. Ce putem face efectiv pentru a fi cu totii mai „vocali. Nici presa nu ne ajuta deloc.Subiectul "caini comunitari" nu-i atat de savuros, ca celelalte politice. Dupa cum se vede. romanii nu mai au nici o problema decat cine cu cine s-a aliat,cine, unde s-a alipit si de ce. Ca acesti caini se inmultesc pe zi ce trece,ca pot fi un pericol cu adevarat pentru populatie, nu mai conteaza pentru nimeni dintre cei ce ar trebui sa ia in seama adevaratele noastre dureri.Cine plateste aceasta nepasare? CAINII platesc cu viata, Si toti privim neputinciosi,pentru ca suntem condusi de oameni care ar trebui dati la caini!
Suntem alaturi,si asteptam sa ne unim fortele,ca sa fim intradevar auziti!