Comunicat  de greva    

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 12.00 s-a declansat protestul prin Greva foamei la Refugiul "SPIKE"-Cernavoda, Tabara ACH-Columbia, a domnului Viorel Tcaci-Director executiv al Asociatiei pentru protectia animalelor "Spike".
         
Protestul de la Cernavoda are in vedere urmatoarele:

1. Sustinerea celor 15 zile de greva a foamei a doamnei Anca Hertea pentru deblocarea PL 912 -GESTIONAREA ANIMALELOR FARA STAPAN din Camera Deputatilor si a lantului de greva care va continua pana la votarea acestei legi-Bucuresti;
2. Abuzurile repetate comise in Cernavoda cu privire la subminarea legii de protectie a animalelor si incalcare flagranta a drepturilor prevazute de Constitutia Romaniei.

COMUNICATUL DE SOLIDARIZARE cu doamna ANCA HERTEA (15 ZILE DE GREVA A FOAMEI)-BUCURESTI-CAMERA DEPUTATILOR.
         
Suntem o asociatie de protectie a animalelor care functionam de 10 ani numai in regim de forta si numai impotriva masurilor radicale luate impotriva animalelor.
Presa, televiziunea si autoritatile ne-au ingradit din toate punctele de vedere. Nu avem dreptul de a vorbi si de a ridica la plasa multiplele probleme care s-au nascut in jurul subiectului "caini comunitari". Acest comunicat are scopul primordial de a sustine o doamna care are curajul si taria sa rupa tacerea. Crimele,masacrele,abuzurile de orice fel, educatia precara, indiferenta si desconsiderarea categoriei sociale de oameni care va implora de mult sa nu o mai supuneti calvarului de a asista la crima sub toate formele ei oribile fara a putea interveni trebuie sa inceteze ACUM.
Doamna Hertea a deschis un drum pe care posteritatea va calca cu teama de greselile parintilor sai. Monitorizam si sustinem acest protest. Felul si forma in care el va continua depinde de d-voastra. Mai devreme sau mai tarziu puroiul din aceasta rana va exploda. Cerem tuturor asociatiilor cu interes real in rezolvarea acestei probleme precum si iubitorilor de animale autentici sa intervina ACUM.
         
CONDUCEREA ASOCIATIEI "SPIKE"-CERNAVODA- DOINA LESESCHI & VIOREL TCACI