"Sambata, la pranz, Asociatia "Prieteni Necuvantatori" a organizat al doilea targ de adoptii a cainilor comunitari, in Parcul Catedralei. Voluntarii au incercat astfel sa le ofere un nou camin cainilor fara stapan din cele doua adaposturi din Bacau.
Daca la prima editie 19 caini au plecat acasa cu noi stapani, la targul de la acest sfarsit de saptamana, s-au dat 23 de patrupede, un adult si 22 de pui. In prealabil, acestia au fost deparazitati intern si extern si vaccinati, In general, au raspuns pozitiv initiativei mai ales tinerii. Pentru pensionarii cu venituri mici care au decis sa plece acasa insotiti de un nou prieten, asociatia va asigura hrana animalului gratuit, pentru urmatoarele sase luni. Asociatia "Prieteni Necuvantatori" are in ingrijire aproximativ 70 de caini fara stapan, insa voluntarii se ocupa si de patrupedele aflate in adaposturile Primariei Bacau. (A. Gavrila)"
Sursa: Ziare.com

"Miercuri, 25 mai 2011, Asociatia „Prieteni Necuvantatori” a organizat incepand cu orele 19:00 in fata Casei de Cultura din Bacau, un Flash mob, in scopul protestarii impotriva eutanasierii cainilor fara stapan si a sacrificarii cailor salbatici .
De asemenea, manifestarea are ca scop solicitarea de scoatere a eutanasierii din PL x 912/2007 si modificarea OUG57/2007 – declararea cailor liberi specie protejata."
Sursa: "Ghidul Bacaului"