In urma apelului primit de la asociatia de protectie a animalelor „Pas in Doi” -Onesti, reprezentantii nostri s-au deplasat la fata locului unde au asistat la un spectacol socant, reusind sa surprinda cateva imagini cu ajutorul unui aparat foto. Din pacate autoritatile locale permit cu greu  reprezentantilor asociatiilor de protectie a animalelor accesul in incinta adapostului ori a gradinii zoologice din Onesti, angajatii Primariei devenind foarte agresivi si fiecare vizita trebuind realizata cu protectie din partea politiei locale (care nici ea nu doreste sa-si faca datoria asa cum se cuvine). Credem ca in curand vom avea nevoie de voluntari care au o conditie fizica solida si antrenament in actiuni de autoaparare, karate, etc pentru a putea patrunde in adaposturile de animale si a verifica conditiile in care sunt tinute si cum este respectata legislatia in vigoare.
„Actiunea de la Onesti  m-a afectat enorm” marturiseste directorul „Prieteni Necuvantatori” Gabriela Manciu, prezenta la fata locului... „vazand ce se intampla acolo, zidul impenetrabil de care ne-am lovit datorita mafiei locale extinsa pana la judet. Numai gandul ca va trebui sa urmeze o lupta la baioneta cu toate reminescentele practicelor criminale in ceea ce  le  priveste pe aceste nevinovate animale, ma apasa din ce in ce mai mult.Urmeaza cateva procese cu Primaria Onesti, Politia Onesti, D. S. V.  judet Bacau.”

Vom reveni cu materiale video referitoare la ce am gasit in Onesti si la modul in care inteleg autoritatile locale sa aplice legea.
Pentru mai multe fotografii accesati linkul de mai jos http://mirela68.gapo.ro/albume/detaliu/13260-4G9FQORF4LYVOPM