"Animalele sunt prieteni foarte agreabili-nu pun intrebari, nu aduc nici un fel de critici"-George Elliot 

Adopta
Un animal este adesea cel mai bun companion al persoanelor in varsta, copiilor. El aduce in casa o atmosfera minunata. Avantajele adoptiei sunt multiple:

persoanele cu animale de companie sunt mai rabdatoare, mai calme si conform ultimelor studii, mai sanatoase.

animalele de companie (in special cainii si pisicile) sunt amplificatori ai starii de bine, reducand stresul si anxietatea. Nivelul cortizolului(hormon asociat stresului) din organism scade in timp ce producerea de serotonina o substanta chimica asociatia senzatiei de bine, creste.             

  • s-a demonstrat ca tensiunea arteriala este si ea mai scazuta la detinatorii de animale,sau la copiii hipertensivi care isi mangaie cainele ori pisica

potrivit altor studii de specialitate, detinatorii de animale de companie au un nivel scazut al colesterolului si trigliceridelor.
posesorii de caini sunt mai putini predispusi bolilor cardiace si supraponderabilitatii, datorita miscarii pe care o fac zilnic in aer liber, impreuna cu patrupedul.

animalul de companie iti face copilul mai sanatos, mai prietenos si mai comunicativ, pisicile si cateii avand efect asupra dezvoltarii emotionale si psihologice a copiilor, care gratie lor devin mai sociabili si responsabili, aceasta aducand in acelasi timp beneficii sanatatii.


Adopta la distanta

Nu ai spatiul necesar, familia ta nu accepta animale in casa?

Nu-i nimic, poti adopta un animalut fara a-l lua acasa, este suficient sa-l vizitezi regulat la adapost sau in spatiul unde este gazduit, sa-i furnizezi alimente si medicamente. Este oricum un ajutor ce va fi mereu apreciat si infinit rasplatit cu afectiune din partea animalului in cauza.

                                    Se cauta stapan                               

Asociatia “Prieteni Necuvantatori”  ingrijeste peste 150 patrupede fara stapan (caini si pisici) plasate in diverse zone ale orasului prin amabilitatea proprietarilor de terenuri si a iubitorilor de animale. Majoritatea cainilor maturi au fost sterilizati si vaccinati pe cheltuiala asociatiei. Ramane insa aceeasi problema a puilor abandonati de proprietarii de caini. Puii vii nedoriti sunt fie aruncati pe domeniul public, fie la ghena de gunoi. Noi nu putem trece nepasatori pe langa aceste suflete nevinovate care striga dupa ajutor. Din acest motiv, la noi veti gasi mereu pui de caini si pisici in cautarea unui stapan. Pentru ca sunt foarte multi si mici nu vom reusi sa punem pe site decat cazurile importante pentru care nu exista nici macar solutia gazduirii temporare. 

In vederea plasarii animalelor fara stapan (pui de caini si pisici) Asociatia"Prieteni Necuvantatori" a lansat Targurile de Adoptii. Ne propunem organizarea acestor targuri o data la doua saptamani,Sambata si Duminica, atunci cand vremea o va permite. Animalele date spre adoptie sunt sterilizate, vaccinate si deparazitate, cu carnet de sanatate. Adoptiile se fac in baza unui contract ce trebuie semnat de persoane majore.

Translate This Page

all rights reserved © prieteni necuvantatori